Aktuellt

 

EricsBergskvartetten 2021

 

Välkomna på sommarkvällskonsert i Frustuna kyrka onsdag den 18 augusti kl. 19.
Vi bjuder på en musikalisk bukett med klanger från Norden. Vi hälsar Susanne Magnusson välkommen, som vid den här konserten ersätter vår altviolinist Boel.

Nu hägrar våren på alla vis och vi har blivit inbjudna på konsertturné till Tyskland med sju konserter inbokade! Trots lättnader, men med största säkerhet för allas hälsa, är den nu framflyttad ett år. I väntan till dess hittar vi på lite annat. På återhörande!

 

EricsBergskvartetten 2020

Visningen av den Blå klänningen blev förstås, som allt annat, inställt. Mycket tråkigt men vi håller tummarna att läget förändras så att den och andra kuturevenemang kan få en livepublik igen.
Efter en lång paus börjar kvartetten nu rulla igång igen. Vi tog upp repetitionsarbetet med en work shopdag för att hitta ny repertoar. Det gjorde vi i vacker miljö i en av världsarvgårdarna i Hälsingland, Erik-Anders. Tänk så många vackra platser det finns, och tänk så mycket vacker och bra musik det finns! Vi låter den musikaliska lusten styra och presenterar ett nytt program med klassiska pärlor och nya fynd framöver!
                           

På återhörande hälsar,

Catharina, Marie Louise, SaraBoel

 

 

 

/den-bla-klanningen-72dpi.jpg

Nu är det dags för premiär av Susanne Svantessons dansfilm! En dansfilm inspirerad av skulptrisen Camille Claudels livsöde. Koreografi Susanne Svantesson, dans Unn Dahlman, musik av Carin Bartosch Edström inspelad av EricsBergskvartetten.
Premiär på Bio Valentino 21 mars kl.19. Biljetter bokas på info@krapsan.se
Se trailer i vårt Galleri.

På söndag d 2 februari spelar vi åter i Täby kyrka. Vivaldis Gloria med Erika Bohlin Alfredsson och hennes kör står i fokus, men kvartetten framför dessutom musik av Marini och Biber, som klingade i norrra Italien och längre upp i europa ett par generationer innan Vivaldi. En av våra violinister är tjänstledig några månader framöver och därför har vi till denna produktion bjudit in barockviolinisten Rebecka Karlsson som ersättare.

Musiken förflyttar oss till andra världar och erbjuder såväl energigivande tankepromenader som välgörande katarsis för själen.
På Alla Helgons dag, 2 november spelar vi på musik-och minnesgudstjänst i Täby kyrka

EricsBergskvartetten 2019

I år gör vi inga sommarkonserter då delar av maskineriet har behövt repareras och rundsmörjas, men vi återkommer med ny fart tillsammans med jazzduon Elise Einarsdotter/Olle Steinholtz i Gryts kyrka i Björnlunda den 19 oktober.
Den 25 och 26 oktober spelar vi med samma fina duo på Teater Lederman i Stockholm, och då har vi även glädjen att hälsa jazzartisten Peter Asplund välkommen.
Välkomna!
http://www.teaterlederman.com/forestallningar/

 

Den 24 mars får vi äntligen spela med fantastiska jazzpianisten Elise Einarsdotter igen. Den här gången dessutom med Peter Asplund, trumpet och Olle Steinholtz, bas.  
Välkomna till Oktoberteatern kl.16 i Södertälje och Elises salong
Biljetter, 0855037070, Södertäljebyrån eller oktoberteatern.se

 

I Huddinge kyrka tjuvstartar firandet av internationella kvinnodagen med konsert
Söndag 3 mars kl.16. Det blir ett blandat program med musik av, om och för kvinnor med damkör, dansare, sångsolister och EricsBergskvartetten. 

Gott nytt år!

Under december och en bit in i januari månad har vi tagit lite ledigt men planeringen för 2019 är på gång och mer info kommer snart.

EricsBergskvartetten 2018

Höstens stora kammarmusikkonserter sker i Ljusdal den 26 okt och i Sandviken den 17 nov, i arr av Region Gävleborg. (För tid och plats se vårt kalendarium) Vi framför Franz Schuberts pianokvintett i A-dur, Forellkvintetten och Robert Schumanns pianokvintett i Ess-dur. Vi är glada att ha pianisten Terés Löf och kontrabasisten Barbro Lennstam som medmusiker i dessa verk. På programmet står även sats 2 ur stråkkvartett nr 2, Madárdal av Andrea Tarrodi och Anton von Weberns Langsamer Satz.

Varmt välkomna till Frustuna kyrka 14 oktober kl. 17 då vi tillsammans med Musikaliska sällskapet framför Lars-Erik Larssons Förklädd Gud, under ledning av prof. Per Borin.
På programmet står även kör a cappella samt Liten stråkkvartett av Karl-Birger Blomdahl och sats 2 ur stråkkvartett nr 2, Madárdal av Andrea Tarrodi.

Kommande vecka fortsätter våra musikaliska salonger på Ljunglöfska slottet i Bromma. Tyvärr måste vi pga olika omständigheter meddela att tisdagens konsert med Duo Anna&Olof blir inställd. 

Men varmt välkomna på onsdag 22 aug då Mårten Falk och kvartetten bjuder på musik från när och fjärran och på torsdag 23 aug då hovsångerskan Ingrid Tobiasson och pianisten Mattias Böhm tillsammans med kvartetten framför ett varierat program med allt från visa till aria.

Portarna öppnas kl 17 och mat serveras från kl 17.30 för den som vill äta middag eller bara ta något litet. Musiken pågår kl 19.00 -21.00 inkl paus. Entré 200 kr, barn under 16 gratis. Mat och dryck tillkommer. Information och bokning 084458660 eller info@ljunglofska.se 

 

 

Nu är det mycket på gång!

Välkommen till svalkande toner i Sköndals kapell den 28 juni kl. 19. Vi spelar bl a ur Bachs Die Kunst der Fuge, Haydns Kvintkvartetten, och A Pärts magiska Fratres. 

Dagen därpå reser vi till Hälsingland och deltar i festivalen "Mellan skogar, berg och dalar".
På en av kulturarvsgårdarna i landskapet möter vi jazzpianisten Elise Einarsdotter i konserten "Hemligheter på vägen". Erik-Anders gård i Söderala  kl. 19.  Det blir en spännande genreöverskridande konsert med musik av bl a Haydn, Bartok och Elise.
Mer info om festivalen i övrigt finns här.

Sen tar vi ett kort sommarlov för att börja repetera igen inför vår Norgeturné som det kommer mer detaljerad info om snart.
Vi inleder turnén med en konsert i Kiruna kyrka den 2 augusti. En blandad musikalisk sommarbukett med musik från sval renässans till eldig tango.

Efter tur i Norge bjuder vi in till musikalisk salong på Ljunglöfska slottet i Bromma. Under två veckor 13-23 augusti kan ni möta våra gäster Mattias Enn, Erik Sunnerstam, Mårten FalkDuo Anna & Olof, Ingrid Tobiasson och oss i allt från folkmusik och klassiskt till visor och opera.
Portarna öppnas kl 17 och mat serveras från kl 17.30 för den som vill äta middag eller bara ta något litet. Musiken pågår kl 19.00 -21.00 inkl paus. Entré 200 kr, barn under 16 gratis. Mat och dryck tillkommer. Information och bokning 084458660 eller info@ljunglofska.se, www.ljunglofska.se
För närmare info om de olika solisternas datum se vårt kalendarium.

 

Välkomna till Björnlunda och Wattrangsborg lördag 5 maj kl. 17. Med musik från renässans till Piazzolla inleder vi årets kammarmusikserie i Björnlunda kammarmusikförening tillsammans med dansaren Maria Naidu. 

Den 21 april är det kulturnatt i Täby kyrka och vi framför då tillsammans med dramatenskådespelaren Erik Ehn programmet "Bergman och musiken".

Programmet är fritt sammansatt av texter hämtade ur ”Sommar och vinter i P1”, Bergmans filmmanus, självbiografin Laterna Magica och musik han använt i sina filmer eller som på annat sätt har koppling till honom och hans verk.

Vid samma evenemang berättar biskop emerita Caroline Krook om sin nyligen utgivna bok om Ingmar Bergman, Rastlös sökare och troende tvivlare, frågor i filmer av Ingmar Bergman.

Det ser lite magert ut i vårt kalendarium för närvarande men flera spännande projekt är under planering och presenteras så småningom.
Det nya året inleder vi med "Värmande toner i vintertid" i Länna kyrka i Rimbo den 28 januari kl 18. Vi framför bland annat J Haydns stråkkvartett op 76 nr 2, den som brukar kallas Kvintkvartetten, Liten stråkkvartett av K-B Blomdahl samt musik av A Piazolla och musik i folkton av G Hahn och N Lindberg.

 

Varmt välkomna!

Catharina, Marie Louise, Boel, Sara

 

EricsBergskvartetten 2017 

 

Aktuellt under årets sista kvartal är bland annat inspelning av tonsättaren Carin Bartosch Edströms musik till Susanne Svantessons dansfilm "Den blå klänningen" som är inspirerad av den franska skulptrisen Camille Claudels liv. Läs mer om filmen och Susanne Svantesson och hennes produktioner här. 

Den 29 november framför vi musik av Bach, Dvorák, Lindberg och Hahn i Engelbrektskyrkans lunchmusikserie kl 12.15.

Den 28 november gör vi åter en deckarsalong tillsammans med författaren Carin Bartosch Edström. Denna gång på Italienska institutet i Stockholm kl. 19. Ett Don Giovannidrama med en kvinnlig stråkkvartett står i centrum när Carin läser ur sin deckarroman Furioso. EricsBergskvartetten framför musik av bla Brahms och Stenhammar. Läs mer här

Ett av våra motiv och interna slogans är "mer kammarmusik åt folket" då vi menar att vi som professionella musiker har ett ansvar att låta konstmusiken gör sig hörd och påminna om dess existens. Många av de som tar del av kultur av olika slag kan på egen hand, med eller utan assistans, ta sig till evenemangen, men en stor grupp kommer inte längre så långt utanför sitt boende och då vill vi bidra till deras möjlighet att få uppleva musik i sin miljö. Därför har vi under hösten samarbetat med Attendos äldreboende i Kungshamn i Nacka kommun och där framfört musik till deras glädje. 

 

Björnlunda kammarmusikförening firar 10 år! Detta med en jubileumskonsert den 2 september där alla artister genom åren bjudits in. Vi deltar i ett blandat och färgstarkt program med bla Hagaduon, delar av Stenhammarkvartetten, gitarristen Mårten Falk, klarinettisten Stefan Harg, pianisten Katarina Ström Harg och gruppen Frispel. 

 

Måndag 28 augusti är vi åter i Visby domkyrka och deltar i framförandet av stiftets domkyrkoorganist Claes Holmgrens  "Jag vet att Du är någonstans och i mörkret glänser - ett reqviem", till text av Tua Forsström för tenor, horn, stråkkvartett, orgel och kör. Konserten hålls i samband med domkyrkoorganisternas förenings årskonferens. 

 

Den 15, 16 0ch 17 augusti har vi glädjen at få samarbeta med Katarina Lindblad. Katarina, mezzosopran tillika välkänd och uppskattad röst i Sveriges radio P2, har under ett antal år stått som värdinna för musikaliska salonger på Ljunglöfska slottet i Bromma. Så här ser programmet ut i år. Varmt välkomna!

15 augusti - "Med en doft av sommar och sol"
EricsBergskvartetten ramar in Mozarts kvartettpärla stråkkvartett nr 21 med musik av Piazolla och svensk folkton. Katarina sjunger svenska folkvisor.

16 augusti. - "Musikalisk deckarsalong"
Ett Don Giovannidrama med en kvinnlig stråkkvartett står i centrum när Carin Bartosch Edström läser ur sin deckarroman Furioso. EricsBergskvartetten framför musik som skapar den förtätade stämningen i boken, bla Brahms, Stenhammar och ett stycke av författaren!

17 augusti - "Om havet och kärleken"
En blandad musikalisk buffé med Duo Furioso, dvs kvartettens violinster Catharina Ericsson och Marie Louise Sjöberg. pianisten Bo Johansson och Katarina Lindblad. På programmet står musik av Bach, Elgar, de Falla och Piazolla.

Musiken börjar kl. 19 men innan dess finns möjlighet att äta middag eller bara ta något litet från kl.17.
Entré 200:-  Fri entré för barn under 16 år.
Mat och dryck tillkommer.

Bokförsäljning till specialpris vid deckarsalongen.

Information och bokning:
08 - 445 86 60 http://www.ljunglofska.se/ info@ljunglofska.se

 

 

Lördag den 5 augusti gör vi en liten utflykt till Torsåkers kyrka utanför Gävle. Där framför vi Mozarts klarinettkvintett. Denna gång med klarinettisten Margareta Stagren. På programmet står även Brahms, ur stråkkvartett nr 2, samt ett uruppförande av Margareta Stagren. En tango för klarinett och stråkkvartett!

Nu är sommarkvällskonserterna igång! Lördag 1 juli spelar vi tillsammans med klarinettisten Lotta van den PoelKöpings kyrka kl.19. Lotta Van den Poel arbetar till vardags i Västerås Sinfonietta och Blåsarsymfonikerna i
Stockholm. Vid sidan av det är hon flitigt engagerad som kammarmusiker i olika ensembler. Nu möts vi i en av Mozarts kammarmusikpärlor, klarinettkvintetten i A-dur. Vi bjuder också på sats 1 ur Brahms stråkkvartett nr 2 och musik av Nils Lindberg.
Arr Köpings församling

Söndag 2 juli blir det spännande då det begås mord i slottsmiljö till toner av ljuv musik! Det blir Musikalisk deckarsalong med Carin Bartosch EdströmMälsåkers slott i Strängnäs, kl. 18. Carin läser ur sin kulturdeckare Furioso i vilken en stråkkvartett står i centrum för en mordhistoria. EricsBergskvartetten framför musiken som är raffinerat invävd i mordgåtans intriger. Se en trailer från vår Deckarsalong HÄR
Arr Scenkonst Sörmland.

Måndag 3 juli spelar vi i Ulrika Eleonora kyrka i Söderhamn med rubriken "Jubileumskonsert för Sandarne kyrka 150 år" kl. 19. Det blir en klassisk sommarkvällskonsert med musik av bland annat Mozart, Stenhammar, Puccini och Piazolla. 
Arr Sandarne församling

Tisdag 4 juli besöker vi Rogsta kyrka, utanför Hudiksvall, kl.19 med musik ur vårt sommarkvällsprogram.
Arr Rogsta församling

Välkomna! 

 

Catharina, Marie Louise, Boel, Sara

 

Just nu repeterar vi för fullt på Claes Holmgrens stråkkvartett "Quartet de la passion" som vi ska uruppföra i Visby domkyrka på långfredagen den 14 april kl.15. Verket framförs tillsammans med dansaren och koreografen Susanne Svantesson. Kvartetten består av fyra satser-Gai, Pastoral-Saraband, Blague, Lugubre-som genom sina olika uttryck bildar helhet och balans. Med ett tonspråk som är både introvert, fräckt och vackert är Claes musik väldigt spännande. Varmt välkomna till framförandet av detta nya verk! Läs mer om Susanne här.

 

/quartet-de-la-passioncsus.jpg

                                                                                                     

 

 EricsBergskvartetten i november

 

Den 5 november kl. 16 i Tyresö kyrka deltar vi i musikgudstjänst med sångerskan Irma Schultz och kyrkomusiker Ann Adolfsson Eiderfors. Lena Müller, cello, ersätter vid tillfället Sara Wijk.

Den 19 november kl. 16 har vi nöjet att tillsammans med pianisten Magnus Bergman framföra Schumanns pianokvintett i Ess-dur i S.t Ansgars kyrka. På programmet står också Mozarts fantastiska stråkkvartett i D-dur med KV 575. 

 Välkomna!

Catharina, Marie Louise, Boel, Sara

 

 

EricsBergskvartetten i oktober

 

Den 10 oktober fick EricsBergskvartetten tillsammans med operasångerskan Paula Hoffman äran att delta vid Marcus Wallenbergstiftelsens årliga prisutdelning på Grand hotell i Stockholm under kungen och drottningens närvaro. Gästerna bjöds på Mozartdivertimento samt arior ur Figaros bröllop och Xerxes. Två av EricsBergskvartettens medlemmar ersattes denna kväll av de fina musikerna Annelie Jonsson, violin och Christina Wirdegren Ahlin, cello.

 

Välkomna!

Catharina, Marie Louise, Boel, Sara 

 

 

EricsBergskvartetten i september

 

I september har vi nöjet att få samarbeta med skådespelaren Erik Ehn och pianisten Alfredo Salvador i programmet "Bergman och musiken" som vi framför i Trönö kyrka 26 september kl. 19.

Ingmar Bergman hade en stor passion för musik och en särskilt stark känsla för musikens inneboende dramaturgi.
Med ett urval texter och musikaliska verk med anknytning till hans konstnärskap skapas ett möte mellan ord och ton.
Se filmtrailer om programmet här.

Erik Ehn tillhör Dramatens fasta ensemble och är för tillfället aktuell där med "Den goda viljan"i regi av Eirik Stubö.
Han är utbildad vid Teaterhögskolan i Stockholm 1992–1995 och har medverkat i ett flertal uppsättningar på Folkteatern i Gävle, bland annat Tre Systrar, På vägen till havet, Henrik IV, Blodsbröder och Hamlet. Har spelat i En midsommarnattsdröm på Orionteatern, Stormen på Romateatern och Den girige på Stockholms Stadsteater/ Riksteatern.
2008 medverkade han på Dramaten i en av de tre delarna i Tre kronor, Kristina,
i Jagos Markovics regi och i Shakespeares Hamlet, regi Staffan Valdemar Holm samt i Ödön von Horváths Kasimir och Karoline i regi av Michael Thalheimer. Under 2009 har han medverkat i Victoria Benedictsson och Axel Lundegårds Final i regi av Hilda Hellwig.
2013-2014 medverkade han i Woyzeck.

Alfredo Salvador började spela piano vid fem års ålder i sitt hemland Kuba. Han studerade vidare i Barcelona i Spanien där han 2006 vann första pris i The Catalonia piano competition, Vilafranca del penedés. De senaste fem åren har han studerat på masternivå vid Kungl. musikhögskolan i Stockholm under prof. Staffan Scheja. Alfredo har mottagit prestigefulla stipendier så som "Jubelfond" från St. Johannisorden. Vidare har han framträtt som solist och ackompanjatör vid Palau de la música i Barcelona, Berwaldhallen i Stockholm, Gävle konserthus samt i flertalet andra konsertsalar runt om i Europa.

Välkomna!

Catharina, Marie Louise, Boel, Sara

 

 

EricsBergskvartetten i augusti

 

Spelåret inleddes med en konsert i Frustuna kyrka med godbitar och pärlor ur vår repertoar. Vid tillfället ersattes Boel av Gotlands/Zetterqvistkvartettens tidigare violast, Karin Ahnlund. Stort nöje. Tack Karin!

 

 

EricBergskvartetten i juni och juli

 

Vi fortsätter vårt samarbete med Carin Bartosch Edström, denna gång med henne som tonsättare. Vi är inbjudna till Bergmancenter på Fårö för att delta i den årliga Bergmanveckan 27 juni - 3 juli. För det tillfället har vi tillsammans med Bergmancenter beställt en stråkkvartett av Carin som vi ser mycket fram emot att uruppföra. Stycket har fått namnet Persona perpetua och är komponerat med utgångspunkt och inspiration från filmen Persona som i år fyller 50 år. Detta gör vi festivalveckans andra dag kl. 16 på Bergmancenter. På samma konsert spelar vi musik som har direkt eller indirekt koppling till Bergman och hans filmer. Det blir musik av A Borodin, J Brahms, K-B Blomdahl och W A Mozart. På måndagen medverkar vi även på invigningskonserten i Fårö kyrka kl. 15. 

Lördagen 2 juli kl. 17 ger vi en konsert i Björnlunda gamla prästgård. Vi kommer att framföra delar ur den musikaliska deckarsalongen tillsammans med Carin samt hennes verk Persona perpetua. 

Söndagen 3 juli kl. 20 ger vi vår sista konsert för spelåret, "Från Bach till Bartosch" i S:t Paulskyrkan i Stockholm. Vi spelar delar ur Die Kunst der Fuge av J S Bach, Allegro ma non troppo ur W Stenhammars stråkkvartett nr 4 a-moll op 25, Liten stråkkvartett av K-B Blomdahl, Andante moderato ur stråkkvartett op 51 nr 2 av J Brahms samt en svit ur Carin Bartosch Edströms verk Persona perpetua. 

Välkomna!

Catharina, Marie Louise, Boel, Sara

 

EricsBergskvartetten i maj

 

Den 13-21 maj åker vi på turné till Italien tilllsammans med Carin Bartosch EdströmCarin har många strängar på sin lyra och är förutom tonsättare, librettist och översättare även författare. Hennes första bok, deckaren Furioso, gavs ut 2011 och har sedan dess bland annat översatts till italienska.

I boken planerar de fyra kvinnliga musikerna i Furiosokvartetten att i lugn avskildhet på en privat skärgårdsö spela in Wilhelm Stenhammars sista stråkkvartett. När primarien skadar handen och ersätts av sin nära vän, världsviolinisten Raoul Liebeskind, rubbas maktbalansen inom kvartetten. Underblåsta av den passionerade kammarmusiken flätas nya och gamla intriger ihop likt musikaliska stämmor vilka driver fram händelserna till det oundvikliga slutet som blir kommissarie Ebba Schröders mordgåta att lösa. 

Varvat med läsning ur boken framför vi delar ur Stenhammars stråkkvartett nr 4, Brahms stråkkvartett nr 2, solostycken för violin och cello av Bach, Ravel, Ysaÿe och Lidholm samt en svit ur ett nyskrivet stycke för EricsBergskvartetten av Carin Bartosch Edström. Detta gör vi till att börja med på bokmässan Salone del Libro i Turin lördag 14 maj. Därefter åker vi till Florens för att spela i bokhandeln Todo modos bokcirkel den 17 maj. Senare samma kväll ger vi en konsert med endast musikaliskt innehåll på psykosyntesinstitutet i Florens. Efter det beger vi oss till Rom för att där fortsätta vår musikaliska deckarsalong. Den 18 maj spelar vi på Svenska Institutet i organisationen SWEAs regi (en internationell kvinnoorganisation för svenska kvinnor utomlands). Den 19 maj gästar vi Italienska utrikesministeriets litterära förening och avslutningsvis spelar och läser vi på svenska ambassadörens residens den 20 maj.

Carin Bartosch Edström, född 1965, är uppvuxen i Rom och har studerat språk vid Lunds universitet och komposition vid musikhögskolorna i Malmö och Stockholm. Hon har arbetat som orkesterchef och översatt mer än 25 operor från italienska, tyska, franska, engelska och ryska. Som tonsättare har hon komponerat främst kammarmusik, vokalmusik och opera. Furioso är hennes första skönlitterära bok och är översatt till tyska, franska, ryska, tjeckiska och italienska. 2014 utkom hennes andra bok i serien om kommissarie Ebba Schröder.

 Benvenuto!

Catharina, Marie Louise, Boel, Sara

 

EricsBergskvartetten i april

 

  Foto: Kristina Junzell

 

Välkommen till "Stråkar i rymd" på RYMD konstrum i Sickla den 9 april kl.19. Vi framför bland annat delar ur Die kunst der Fuge av J S Bach, Fratres av Arvo Pärt och Dissonanskvartetten av W A Mozart. I samband med konserten kan man även se pågående utställning "I call it the Universal Circle".

Den 10 april beger vi oss till Gävle för att tillsammans med klarinettisten Margareta Stagren framföra bland annat Mozarts klarinettkvintett i Heliga Trefaldighetskyrkan kl.16.

 

Välkomna!

Catharina, Marie Louise, Boel, Sara 

 

 

EricsBergskvartetten i mars

 

I mars kommer vi att framföra tre olika program.
Först gör vi tillsammans med Staffan Alveteg och Bo Ericsson en repris av programmet "Barockens mästare"
Lördag 12 mars
i Hjorthagens kyrka kl.15.

Söndag 20 mars väntar spännande uruppförande i Visby domkyrka. Vi har fått äran att vara med vid uruppförandet av Claes Holmgrens  "Jag vet att du är någonstans och i mörkret glänser" Ett rekviem till texter av Tua Forsström. Verket är för kör, solister, stråkkvartett, valthorn, orgel och rörklockor.
Claes Holmgren är sedan 1992 domkyrkoorganist i Visby. Claes är inte bara utövande musiker, körledare samt tongivande ledare för musiklivet i Visby utan har även ett antal kompositioner bakom sig. Främst vokalmusik, däribland flera sångcykler. Claes har tidigare tonsatt diktaren Tua Forsströms texter, i ett rekviem "Där en mild vind från väster blåser"
Tua Forsström är en finlandssvensk författare, främst känd som lyriker men har en bred repertoar med allt från revyer, radioteater och kammarspel till oratorie-och kantattexter i sin produktion.

Tisdagen 22 mars kl. 19, har vi nöjet att delta i Dr. Lars-Olof Norées musikserie på Pygméteatern på Vegagatan 17 i Stockholm. www.pygmeteatern.se  
Vi är glada att få samarbeta med skådespelare Nadja Franke som kommer att läsa texter från olika århundraden invävt i Nocturn av A Borodin, Fratres av A Pärt och Dissonanskvartetten av W A Mozart. 
Nadja Franke är utbildad på teaterhögskolan i Göteborg och har arbetat på flera av landets länsteatrar. De senaste åren har Nadja jobbat med friteatergruppen Cirkus Tigerbrand där hon medverkat i ett flertal föreställningar. Just nu turnerar Nadja i hela landet med monologföreställningen Grismanifestet som produceras av scenkonstgruppen. www.scenkonstgruppen.se  

Välkomna!

Catharina, Marie Louise, Boel, Sara

 

EricsBergskvartetten i februari

 

Söndagen den 14 februari kl.16 ger vi en konsert i Tumba kyrka då vi framför delar ur J. S. Bach´s mästerliga verk Die Kunst der Fuge, fugans konst. Bach leder oss in i fugans värld med ett enkelt tema som i rytm och melodik speglas, återspeglas och varieras till denna fantastiska väv av musik.

Barockt eller modernt?
Ofta framförs musik från barocken på tidstrogna instrument för att få en så autentisk klang som möjligt men lika ofta framförs den på moderna instrument. En annan variant, som vi valt, är att spela på moderna instrument med barockstråke.

Vi är glada att åter få samarbeta med basen Staffan Alveteg som kommer att framföra arior av Johann Christoph Bach, Georg Friderich Händel och Nicolaus Bruhns.
Staffan är en ofta engagerad sångare som medverkat i en rad uppsättningar på våra stora scener i landet. Bland annat i baspartierna i oratorier och mässor av Bach, Händel, Haydn och Mozart. Men repertoaren är bred. Senast kunde vi se och höra honom i "Kristina från Duvemåla" på Cirkus i Stockholm. Staffan är även medlem av radiokören och kantor i Engelbrekts församling.

Vi är även glada att som medmusikant få med oss organist Bo Ericsson. Bo Ericsson är en erfaren kyrkomusiker och kormästare som haft anställning såväl vid Kungl. Operan i Stockholm som operahusen i Malmö och Göteborg där han för närvarande har sin tjänst. Bo är även verksam som dirigent, nu senast vid uppsättningen av "Kristina från Duvemåla" i Stockholm.

 

Välkomna!

Catharina, Marie Louise, Boel, Sara