Om oss

 

Catharina Ericsson, violin.
Efter studier för prof. Harald Thedéen vid Kungl. Musikhögskolan i Stockholm följde studier för prof. Sorina Knabe i Berlin samt studier i barockviolin vid Collegium Musicum på musikhögskolan i Stockholm. Catharina var under en längre period verksam som konsertmästare i Folkoperans orkester och är sedan 1987 medlem i Uppsala kammarorkester.
Catharina är ordförande i musikföreningen Musica viva i Söderhamn och driver sedan ett par år musikfestivalen "Mellan skogar berg och dalar" i Söderhamn. www.musicaviva.se 

Marie Louise Sjöberg, violin.
Efter studier vid musikkonservatorium i Esbjerg följde studier för en av Alban Bergkvartettens medlemmar prof. Gerhard Schulz i Wien. Marie Louise har haft anställning i kammarorkestern Musica Vitae och i NordNorsk kammerorkester samt som stämledare i Troms symfoniorkester. Marie Louise alternerar med Catharina som primarie i EricsBergskvartetten.
Marie Louise är grundare och ordförande i Björnlunda kammarmusikförening. 
www.bjornlundakammarmusikforening.se 

Boel Hillerud Nyman, viola.
Studier vid Malmö musikhögskola för prof. Josef Kodousek och kammarmusik för Anton Kontra samt Zetterqvistkvartetten. Boel har haft anställning som alternerande stämledare i kammarorkestern Musica Vitae och i Sundsvalls kammarorkester samt i Folkoperans orkester.

Sara Wijk, cello.
Studier vid musikhögskolan i Oslo för prof. Frans Helmerson samt i London för den legendariske cellisten William Pleeth och för prof. Harvey Shapiro i New York. Under 1980-talet var Sara medlem i Det Norske Kammerorkester i Oslo och under en längre period var hon verksam som solocellist i Folkoperans orkester och är sedan en längre tid anställd i Uppsala kammarorkester.

/kvartettbild.jpg